Licentie Nationale Zwemdiploma's

Zwembad De Dolfijn heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Dit betekent dat de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid het zwembad elk jaar op kwaliteitseisen controleert. Zo weet u als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitseisen. 

Wat houdt het in

  • In het zwembad werken gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche. Zij hebben ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en volgen verplicht regelmatig bijscholingscursussen. 
  • De zwemlesaanbieder houdt u goed op de hoogte van de voooruitgang van uw kind. Zwembad De Dolfijn doet dit door het organiseren van kijk- en meedoelessen. Ook kunt u de voortgang volgen met het leerlingvolgsysteem.
  • Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het Nationaal Zwemdiploma C voldoet uw kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Bij bepaalde beroepen zoals de brandweer of politie is een erkend zwemdiploma verplicht. Ook bij sommige sportopleidingen is een zwemdiploma een vereiste. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen over Licentie Nationale Zwemdiploma's op de website Alles over zwemles